Както прочетох в някакъв форум, Близу всъщност май не е толкова близо…

Този вече мега кабелен оператор не може да си управлява услугите. Поддръжката им е под всякаква критика. Не можеш да се свържеш с никого освен с Контакт центъра, а там са сложени някакви хора, които са научени да отговарят с 10-ина клишета:

Да, ще предадем на колегите за проблема;
Да, ще ви се обадим;
Да, колегите работят по въпроса;
Да, предадено е на колегите;
Да, по договор отстараняването на пролбема е до 72 часа и т.н. и т.н.

Сигналите за проблем сякаш потъват вдън земя… И фирмата е някак си анонимна, тези с които говориш и които те обслужват нямат имена. На искането да ти дадат някакви контакти на компетентен по даден въпрос служител се отговаря с обяснението, че кол центъра е обратната връзка за клиенти и точка.

От почти година ползвам в София комбинираната услуга кабелна телевизия + телефон (договорът е с Кейбълтел), като услугата телефония е с БЕЗОБРАЗНО качество още от самото начало. На практика може да се каже, че нямам телефон, поне веднъж на 2 месеца въобще няма сигнал и проблемът се отстранява след поне 3 обаждания в Контакт центъра за не по-малко от 2 денонощия. За последния месец около 1/3 от времето не е имало телефон. Опитах се да инициирам прекратяване на договора преди изтичане на срока – насочват те да подаваш жалби, които са без каквато и да е стойност, защото според общите условия те трябва да им отговорят в едномесечен срок, и какво от това ако (дали) получиш отговор, качеството на услугата ще се промени ли? Дълбоко се съмнявам.

Не съм ползвала, нямам и намерение да ползвам цифровата им телевизия, представям си какво е качеството на услугата. Горещо съветвам всички въобще да не се ангажират с договори с Близу. Всяка друга алтернатива е по-добра.