Архив за юли, 2011

Сбогом на Zend Studio

Наскоро преминах към Window 7 и реших, че трябва да обновя с по-нова версия и добрия стар Zend Studio 5.5 – прекрасна среда за разработка на PHP проекти. Zend Studio 8 се оказа УЖАСЕН. Първо, след инсталацията, без да попита, реши че трябва да сканира всички файлове от проекта и да ги тества за невалиден [...]

Публикувано в: Главоблъсканици Няма коментари

Истанбул

Самостоятелното ни пътуване до Истанбул беше с главна цел посещение на концерта на Бон Джоуви, които пропуснаха България като дестинация в тазгодишното си турне (и с основание). Групата ни от 7 души имахме среща в предварително резервиран евтин хотел ($30 на вечер с включена закуска), като двама пътуваха с кола, а останалите 5-ма избрахме самолета. Всичко беше организирано предварително: билетите за концерта и самолета закупени 2 месеца по-рано, хотелът – проверен, организиран трансфер от летището до хотела и обратно, здравни застраховки, обменени в България турски лири, уговорка с наш тур оператор, чийто транспорт да ползваме до стадиона и обратно, и не на последно място – въоръжение от кафе, ядки и кашкавал.

Въпреки, че бяхме подготвени доста добре, бих казала, Истанбул ни поднесе немалко изненади. С насмешка се отнесохме към „тъпите англичани“, с чийто оплаквания по повод екскурзиите им до Истанбул е пълен нета, как са били измамени в цената на таксито, ресторанта, кафенето, търговеца и т.н. Какво пък толкова, ние можем да се оправяме с тези неща, а пък те (англичаните) като живеят в прекалено организиран свят, затова ги лъжат. И така пристигнахме със самочувствие и настроение….

Публикувано в: Разни 2 Коментара